Voor het actuele nieuws verwijzen we u graag naar onze facebook pagina.

Facebook

 

Allemaal hele fijne kerstdagen en een voorspoedig nieuwjaar gewenst.

Dank voor alle donaties

6 november

Het seizoen is zo goed als ten einde. Er zal vast nog wel een zieke, gewonde of verdwaalde eekhoorn komen, maar geen flessers meer. Ook de nachtrust is weer terug. De komende tijd ga ik druk aan de slag met de officiële zaken zoals de opgave aan de provincie en het jaarverslag. Als het klaar is zal het op de website komen te staan. Op dit moment zijn er 22 eekhoorns nog in de opvang. Die blijven hier overwinteren. De verwachting is dat ze volgend voorjaar de vrijheid krijgen. Er moeten dus nog genoeg monden gevoed worden en kooien worden schoongemaakt.

Ik wil iedereen super bedanken voor alle steun in welke vorm dan ook! Zoals in het nieuws nu wordt verteld is het allemaal vrijwilligerswerk en ontvangen wij ook geen bijdrage van overheid of gemeente. Jullie bijdrage is dus super belangrijk en maakt het werk mogelijk!

De oproep voor noten en fleecezakjes bij “Gelderland helpt” is door de media groots en zelfs landelijk opgepakt en de reacties zijn lief en overweldigend geweest, waarvoor ook heel veel dank!

De komende tijd zullen de berichten door onze winterrust en de winterrust van de eekhoorns wat minder worden. Vergeet ons echter niet. Als er nieuws is zullen wij dat zeker laten weten.

24 september

Fleeceslaapzakjes voor eekhoorntjes,

Dit alles naar aanleiding van de uitzending van TV Gelderland. Wat een hoop reacties en wat fijn dat jullie willen helpen. De zakjes zijn in de loop van tijd slecht geworden door het vele wassen en de eekies hebben er nogal wat gaatjes in gemaakt. De reden dat ik fleece gebruik is dat het licht, zacht, warm en snel droog is. De nageltjes en tandjes blijven er niet in haken (in tegenstelling tot wol en andere materialen). Ik heb e.e.a. op een rij gezet en foto’s erbij gedaan. Ik hoop dat het zo duidelijk is. Graag zachte fleece. Van de fleecedekens eventueel garen om de randen verwijderen (dit kan om de pootjes gaan zitten). Graag een lichte kleur zodat ongenode gasten goed opvallen (die vangen wij namelijk niet op).

De zakjes zijn dubbelwandig en de afmetingen zijn ongeveer 30 cm diep en ongeveer 35 cm breed. Aan de voorkant zit een rand gestikt zodat ze daar wat beter dicht vallen.

Fleece slaapzakje 30x35

Fleece slaapzakje met geopende ingang.

24 mei
Eindelijk is het zover. Het weer en de voorspellingen zijn gunstig. Alle wintergasten gaan vandaag hun vrijheid te gemoed in een prachtig bosperceel in Garderen

1 mei

De belastingdienst heeft onze stichting met terugwerkende kracht vanaf 8 mei 2018 aangemerkt als ANBI (Algemeen Nut Beoogde Instelling).
Dit betekent dat u giften en donaties kunt opgeven als gift bij uw aangifte inkomstenbelasting. Zo betaald de Belastingdienst uiteindelijk een stukje mee aan uw gift.

11 maart

De drie eekhoorntjes die afgelopen vrijdag zijn binnen gebracht zijn waar wereldnieuws. Cameraploegen van, Hart van Nederland, Jeugdjournaal en    TV NH kwamen op bezoek zo ook een fotograaf van de Gelderlander. ’s middags ook nog gebeld door Coen en Sander van Radio538

 

Klik hier voor de video van Hart van Nederland

Klik hier voor de video van NH Nieuws

Klik hier voor de video van het Jeugd Journaal

8 maart 2019

Het is zover, door de harde wind zijn de eerste eekhoorntjes binnen gewaaid. Het zijn 3 eekhoorntjes met net de oogjes open die in Huizen uit een boom zijn gevallen, waarschijnlijk door de harde wind. Gevonden door 4 stoere jongens die direct de dierenambulance hebben ingeschakeld/

 

1 februari 2019

Op dit moment is het nog betrekkelijk rustig in onze eekhoornopvang.             3 Eekhoorntjes zitten nog binnen in de kooien omdat ze toen de kou inviel nog te klein waren om naar de buitenvoliere  te gaan. 19 Eekhoorns zitten nu in de buitenvoliere te wachten op het voorjaar. Zo gauw de natuur er klaar voor is zullen deze eekhoorns worden uitgezet.